... hvor jeg er litt oppgitt over nivået på debatten om skolepolitikk.
Slik går nå dagan i årets valgkamp.
Aftenposten slår opp følgende overskrift, for de kan jo ikke la være: "Dette vil Høyre fjerne fra den rødgrønne skolen" Bilde av glade barn som spiser frukt. Forresten fjernes også "gratis" kulturtime og leksehjelp i SFO. (Foreldre betaler altså for SFO).
Antagelig blir det ramaskrik (særlig fra fruktforhandlerne) om at profittmotivet overtar skolen av dette, så her kommer et grunnkurs.
- Det er begrenset hvor mye vi kan eller vil bruke på skolen. Det er ingen som snakker om å doble budsjettet i hytt og vær, tross alt.
- Gitt disse begrensningene, må vi bestemme hva som er best anvendte penger
- Det finnes ingen god debatt på hva som er best anvendte penger, for alle er opptatte av å beskylde hverandre for å drite i våre barns utdannelse
På meg virker det som:
- Noen partier (for eksempel men ikke utelukkende Høyre) først og fremst vil at skolen skal gi alle barn best mulig utdannelse etter sine individuelle forutsetninger.
- Andre partier (kanskje bare SV) først og fremst vil at skolen skal homogenisere barna fremme sosial utjevning.
Jeg vil tippe at når ledende skolepolitikere fra Høyre, Arbeiderpartiet, og Venstre setter seg sammen over en øl om kvelden, så er de enige om 98% av endringsbehovene i skolen. (Krangelen om privatskoler er spill for galleriet, for alle vet at det 1) vil fortsette å være Steinerskole privatskoler, og 2) de vil reguleres.) Får håpe de får til det når valget er over.
Og at pressen blir opptatt av empiri og effekt i stedet for tabloidoverskrifter og bilder av blide barn med frukt, teddybjørner, eller hva det skulle være.